images/navbar1x4.gif LOGO
[ home | vereniging | nieuws | contactgegevens ]

  VOORSTELLING 2010
Nieuws
Nieuwe voorstelling
Data voorstelling
Lokatie
Reservering
Archief

Geschiedenis

Voorstelling '18

Voorstelling '17

Voorstelling '16

Voorstelling '15

Voorstelling '14

Voorstelling '13

Voorstelling '12

Voorstelling '11

Voorstelling '10

Voorstellingen

Fotoboek

Vereniging
Over ons
Leden
Contactgegevens.

ZEG, KAN IK JE MAN EVEN LENEN ?

"Zeg, kan ik je man even lenen ? " is een vrolijk spel in drie bedrijven geschreven door Hans van Wijngaarden. Het toneelstuk wordt door toneelvereniging Wagenberg gespeeld onder regie van Piet van Kampen.

Na jaren pauze is het toneelbloed bij Wagenbergenaar Piet van Kampen weer sneller gaan stromen en heeft hij de regie op zich genomen voor dit blijspel. In het verleden heeft Piet reeds meerdere jaren de regie gehad over toneeluitvoeringen in Wagenberg. Ondanks zijn leeftijd (81 jr) is er nog steeds het fanatisme en de kennis in het toneelspel om een goede voorstelling neer te zetten met goed spel, veel mimiek en humor, waar alle toeschouwers zich kostelijk om kunnen vermaken.

Het blijspel speelt zich af ca. 20 jaar geleden toen in Rusland onder het bewind van Gorbatsjov de koude oorlog te einde kwam, waardoor de grenzen tussen het communistische Oostblok en het kapalistische Westen werden opengesteld. Dit maakte het mogelijk dat de vijandelijke kloof tussen Sovjet-Unie (USSR) en de Verenigde Staten (VS) langzaam werd omgezet in een samenwerkingsverband op diverse kennisgebieden, waaronder de ruimtevaart. Voor Agnes Stolk heeft dit echter minder prettige gevolgen. Haar tante is met een Russische ruimtevaarder getrouwd, en met de gedachte dat deze Russische oom toch nooit naar de Westerse wereld zou kunnen reizen, heeft ze verzonnen dat ze haar (lange) vrijgezelle bestaan heeft verruild voor een gelukig huwelijk. Wanneer echter de oom en tante naar Amerika afreizen om deel te nemen aan een ruimtevaartproject, en ze een bezoek gaan brengen aan haar nichtje in Nederland, moet Agnes snel een plan verzinnen om haar verzonnen huwelijk gestalte te geven. En wie kan haar daar beter bij helpen dan de buurman en buurvrouw. Per slot van rekening: een goede buur is beter dan een verre vriend !